vragen? T: 0610052210 E: mediationstout@gmail.com

Over mij

Het gevoel dat het beroep van mediator wel iets voor mij zou kunnen zijn, begon Ooit (in 1997). Ik werd benaderd met de vraag of ik wilde helpen meedenken om een oplossing te vinden voor een groot conflict binnen een heren-fiets-club-40+ers. De mannen vonden het jaarlijks terugkerend weekje samen racefietsen geweldig leuk, maar hadden zo elk hun ideën over hoe de club vorm moest krijgen, er bleek geen eenheid te zijn, geen clubgevoel en de ergenis zat hem vooral in het doel van de club. Een paar heren wilden daadwerkelijk wielrennen, meters maken, uitgedaagd worden en zo snel mogelijk op plaats van bestemming aankomen, anderen wilden "vakantie fietsen" met veel terrasmomenten en luchtige parcours. Na een paar gesprekken met de heren is het hen uiteindelijk gelukt om duidelijke regels en afspraken te maken. Eigenlijk hebben ze zelf duidelijke wens- en spelregels opgesteld waar men zich aan moet houden om bij het clubje te blijven. Het niveauverschil van de sporters was te groot, het doel te verschillend. De ploeg werd opgesplitst in twéé clubjes; een die serieus en op tempo willen fietsen en een die een soort vakantietrip ervan maken. 

 

Voor mij is het werken als mediator een bron van inspiratie en energie.  Mensen begeleiden om weer samen in gesprek te komen op een respectvolle manier. Na ruim 25 jaar in de juridische wereld gewerkt te hebben, met name in de faillissementssector, werd het tijd om een ander werkpad in te slaan. In 2016 heb ik de opleiding tot mediator gevolgd in Het Mediationhuis te Diepenheim. Daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling.  In een rustige omgeving mensen begeleiden er samen uit te komen, dat is wat ik wil. Wat houdt mensen bezig, waar zit men mee? Hoe komt de communicatie tussen partijen weer op gang? Ik luister en ben betrokken. Belangrijk vind ik het om oprecht geïnteresseerd zijn, respect te tonen, professioneel te zijn.

 

Naast mijn werkzaamheden als mediator ben ik tevens al 28 jaar trouwambtenaar door heel Nederland.  zie: www.stouttrouwt.nl 

In diverse bestuursfuncties, als vertrouwenspersoon maar ook gewoon als mensen-mens, leer ik, elke dag meer over wat de mens bezighoudt.

Mijn creatieve karakter (muziek, kunst, schrijven) houdt mij soepel, mijn juridische achtergrond scherp.